Mitt bioår 2009

Ska i listor berätta om mitt bioår. Jag såg följande filmer: Terminator Salvation, Transformers: Revenge Of The Fallen, G.I. Joe: The Rise Of Cobra, Inglourious Basterds, 2012 och Avatar.

Årets Mest Efterlängtade:
  1. Transformers: Revenge Of The Fallen - Transformersfan sen jag va liten, så där fanns ingen riktig utmanare.
  2. 2012 - Gillar teorierna kring 2012 sedan barnsben och även Roland Emmerichs filmer.
  3. G.I. Joe: The Rise Of Cobra - En annan leksaksserie som jag lekte med som liten. Jag älskar nostalgi
Årets Största Överaskning:
  1. Inglourious Basterds - Trodde inte denna skulle vara så bra, men fy fan vad fel jag hade!
  2. Avatar - Med rekordbudget så förväntade jag mig bra, men denna var bättre än så!
  3. Terminator Salvation - Med tanke på att detta är den tredje uppföljaren så hade jag inga höga förväntningar. Den visade sig vara riktigt bra, kanske mest för det nya stjärnskottet Sam Worthington.
Årets Bästa Film:
  1. Avatar - Väl spenderade pengar. Snyggt och bra handling. Tre timmar känns som en!
  2. Inglourious Basterds - Kanske inte den bästa, men vilket skådespel. Nog Tarantinos bästa hittills enligt min åsikt.
  3. Transformers: Revenge Of The Fallen - Visst fanns där väldigt många fel i filmen, men det gjorde det i den tecknade serien från 80-talet också. Finns det något häftigare än att se robotar kicka skiten ur varandra?
Årets Bästa Skådespel:
  1. Christoph Waltz som Hans Landa (Inglourious Basterds) - Hans Landa stal showen totalt! Går knappt att förklara hur bra han var. Se filmen så förstår ni!
  2. Sam Worthington som Marcus Wright (Terminator Salvation) - Man trodde på Christian Bale, men det var Sam som presterade bäst, medan Bale påminner om Batman.
  3. Brad Pitt som Lt. Aldo Raine (Inglourious Basterds) - Hört innan att han var dålig, men det förstår inte jag. Väldigt underskattad prestation. Längesen jag skrattade så på en bio!

Lovade att denna post skulle dyka upp under onsdagen. Förlåt jag missade med 20 minuter :)


Looking back at 2009

Gör en comeback i bloggandet. Har inte känt mig tillräckligt inspirerad till att skriva helt enkelt, men nu ska jag fan ta tag i detta. Får väl börja med att se tillbaka på året som gått.

Detta var året jag tog tag i mitt viktproblem och gick ner 20 kg. Med detta kom mitt gamla självförtroende tillbaka och blev även bättre. Min syn på människor, relationer ändrades drastiskt de sista månaderna och därefter mitt uppförande. Jag blev trött på bli misstolkad hela tiden. Menade alltid väl, men det blev alltid tolkat till negativt så nu får folk vad dom vill ha. Jag gjorde ett nyårslöfte för mig själv, vilket var att bli elakare. Förra Alex kunde säga till en tjej att hon var underbar som hon var, inte för att komma innanför byxorna utan för att säga vad jag tyckte när hon verkade behöva det. Detta missuppfattas hela tiden så nu är det slut på det och jag mår fan skitbra.

Jag har nog aldrig gått så mycket på bio som jag gjort 2009 och risken finns att de blir fler besök 2010. Detta gör jag ett extra avsnitt om imorgon.

2009 började jag umgås mer med min bror och kusin. På köpet kom kusinens flickvän. Toppentjej med dålig filmsmak, dock med en gnutta hopp! Nädå Emma ska inte driva för mycket med dig. Vi bokade resa till New York och åker i mars! Not you, Emma! :)

Jag var lite rädd att årets sista timmar skulle bli dåliga pga att Emil och Ida reste upp till Norrland och matade renar, samt åkte Poffe till Orlando, Florida med familjen. Ack så fel jag hade... Jag och Max åt en fruktansvärd god middag (gjord av våra mammor, men fan vi hade nog klarat det själva oxå hehe). Vid 22-tiden dök Lotta och Anna upp så vi lirade lite singstar och grät av skratt. Sedan gick vi till torget för att fira det nya året. Gick sedan till min föredetta granne Tom och fortsatte festa. Läser du detta, Tom så tackar jag för en sjukt kul fest... även ett tack för lånet av jackan (Christian tog min av misstag).

Nästa inlägg blir en tillbakablick på mitt bioår, 2009.

RSS 2.0