Coop

Brorsan felinformerade mig igår. Hela terminalen man jobbar på kommer omstruktureras och bara innehålla 10-15 tjänster, vilket innebär att 100 personer förlora jobbet och inget jobb för min del heller. Detta börjar gälla 1 april.

Det handlar om att spara in, men där finns en del saker jag inte förstår. Coop har alltid haft en dålig ekonomi fram tills de senaste åren då de äntligen ligger på plus. Varför göra en sådan stor förändring när de går bra? Det är som att ändra taktik i ett vinnande fotbollslag trots man har samma trupp som tidigare. Vår terminal är inte den enda som drabbas. Terminalerna i Växjö och Umeå ändras också. Kvar står terminalerna i Västerås och Stockholm, de terminaler som är ineffektivast.  Malmö har faktiskt visat bäst siffror. Detta innebär att effektivitet gynnar ingen förutom rövhålen på huvudkontoret i Stockholm. Det känns även som om det kommer påverka miljön negativt med alla nya sträckor, men det är upp till staten att avgöra.

Tycker verkligen det är synd. Jag är trött på att göra samma sak hela tiden, men det är arbetskamraterna som har gjort det värt att gå dit varje dag. Vissa tar det sämre än andra, vilket är jobbigt att se. Man blir orolig inte bara för sin egen del utan för allas. Har hela tiden sagt att cheferna på Coop är överbetalda och dumma i huvudet, detta bekräftar ju bara saken.

Gillar verkligen inte den staden. Inte bara p.g.a. detta utan andra anledningar också. Ser hellre Göteborg som huvudstad.

Svenska filmer

Diskuterade med Joanna om svensk film under hela dagen. Stannade upp på jobb för att diskutera via sms och det fortsätte på kvällen när vi såg "Män som hatar kvinnor" tillsammans. Ja, Joanna den var bra... för att vara svensk. Har fruktansvärt svårt för svenska filmer med en del undantag när det gäller komedi.

Snart är sommarschemat slut på jobbet. Fick reda på att 90 personer kommer få kicken om ett halvår eller nåt. Coop gräver sin egen grav. Kanske dags och hitta något annat? Men vad?

Nä nu kallar sängen!

25-årsfest och start av årets Malmöfestival

Det blev som sagt tidigare fest tillsammans med Poffe. Tyckte det blev hur bra som helst! God mat och gott sällskap. Roliga och fina presenter fick man oxå. Pricken över i:et var nog tavlan. Fan va snygg den är! Älskar New York, New York!

Blir det någon större fest igen så föreslår jag dock Svedalagårdens lokal, lite mer självständig än denna som var alldeles för nära grannarna.

Gustaf och Jens verkade vara packade redan vid ankomst och det blev inte bättre när de skulle gå vidare. Jens fick ledas ut när deras skjuts kom. Ida blev också dålig och slocknade i soffan. Detta blev en ganska bra hålhake på Emil när han började bli lite jobbig. Poffe försvann in på toan en stund innan han kom ut helt hängig och med den numera vanliga butterhehen. Sur blev han och gick iallafall, men kom tillbaka dagen efter för att städa trots att han skulle låta mig göra det själv.
___________________________________________________

Har inte varit på Malmöfestivalen på ett par år. Inte p.g.a. bojkott utan har väl inte haft tid eller lust bara. Precis som med Sommarrocken så bröts den traditionen också. Åkte in själv och träffade Stina och Chylan på Gustav Adolfs Torg för att ta något att äta... det blev afrikanskt. Gott som fan faktiskt.

Vi gick och satte oss på Oasen där Chylans arbetskamrater samt Stinas kompisar joinade. Där blev det ett par öl innan Chylan "lurade" in mig på BK. Just det Chylan, I blame you!!! Kanske inte riktigt sant, men ändå.

Efter burgaren så blev det Oasen igen innan vi började bege oss hemåt. Först var vi dock tvugna att köpa langos av nån anledning. Tänkte inte så mycket då. På bussen hem så hände det nåt som jag inte kan få ut ur huvudet, så jag hoppas det försvinner om jag skriver av mig, Jag spanade in en tjej hela resan hem. När jag skulle gå av så sa hon "Ursäkta mig!", men detta upptäcker jubelidioten (jag) först när jag gått av och ser hur kompisen tittar på mig förbryllat och dörrarna stängs.

Även dagen efter så gjorde jag något korkat. Åkte in tillsammans med Stina och Chylan och redan på Centralen så var det någon som spanade in mig enligt Stina. Att jag inte ens tänkte på att vända mig om för att se vad det var för någon, that's beyond me! Kvällen blev ändå trevlig med väldigt lite Missy Lee samt Veronica Maggio. Timbuktu avslutade denna kväll och även om jag inte lyssnar på hans låtar vanligtvis så är han jävligt grym live. Tänkte satsa på att besöka festivalen på fredag igen, så de blir väl en update då också, men förhoppningsvis utan tabbar från min sida.
___________________________________________________

Såg föresten även G.I. Joe - The Rise Of Cobra. Tänkte skriva ner en liten recension sen när jag har tid. Kanske redan imorgon!

Tyskland

Jag, Poffe och Chandra stack igår till Puttgarden för att inhandla sprit. Kom upp typ 6:20 och hade bara 20 minuter på mig att fixa till mig innan Poffe kom. Sedan bar det av mot stan för att hämta Chandra. För att uppleva ett How I Met Your Mother avsnitt så brände jag ut en skiva med endast I'm Gonna Be (500 Miles) av The Proclaimers. Totalt sett lyssnade vi på den låten över 90 gånger. Let's never do that again!

Resan till Rödby tog drygt 2 timmar. Där tog vi båten över till Puttgarden och åt den dyraste frukostbuffé jag nånsin ätit. 73 danska kronor som på nåt magiskt sätt blev 248 svenska. När vi väl kom fram till Border Shop delade vi upp oss, Chandra gick för sig själv medan jag och Poffe gick tillsammans för att handla till vår fest på lördag. När vi handlat klar var problemet bara att få plats med allt i pick-upen som Poffe lånat av sin farsa.

     

Runt 17-tiden hade man lyckats flytta in allt i lägenheten så man kunde sticka hem och fira morsan som fyllde år. Var så slut så jag somnade en stund på deras soffa. What a day!

Senaste nytt från Svedalas Wisteria Lane

För knappt en halvtimme sen började grannarna intill bråka igen. Ganska komiskt att höra på, men tycker samtidigt synd om mina trevliga grannar (typ resten på området) som tvingas lyssna på det. Någon vågar knappt ha barnen ute i trädgården p.g.a. kärringens vokabulär. Har dock skrivit upp tid och datum. Det ska jag fortsätta med tills jag har en fin lista som jag kan ge henne. Jag älskar att jävlas med folk, speciellt när de förtjänar det!

Älskar verkligen How I Met Your Mother. Snart dags för säsong fem.

RSS 2.0