Händelserik helg och skitdag på jobb

Kan börja med fredagen. Träffade några arbetskamrater i stan vid fyratiden för att äta och dricka på Två Krögare. Det blev ett par cider och en jäger där. Två timmar senare åkte vi till Malmö Arena för se Malmö Redhawks mot Mora. Där blev det ytterligare nån cider och jäger. En hel del skrik blev det också som vanligt när det gäller mig och sport. Rösten var borta när vi fortsatte på Fagans. Gillar atmosfären där! Av nån anledning så bar det senare av mot T.G.I. Fridays men någon kom inte in för flickvännen var för ung och strax efter splittrades vi alla. Jag satt ensam ett tag tills Poffe, Max och Anna kom in från Svedala. Då drog vi till Breeze istället. Där var det inte så kul som det brukar. Man var dock ganska trött. Så det blev taxi hem istället.

När man vaknade på lördagen så lät man som man precis kommit in i målbrottet. Passande nog så stod Singstar med lillsyrran på agendan. Med oss fick vi Max, Poffe, Emil och Ida. Grymt kul att sjunga igen!

Bra sliten på söndagen blev man väckt av telefonen vid halv ett och efter det så hade jag på känn att de skulle ringa från jobb. Max en halvtimme tog det innan de ringde och behövde ha in en. Så man åkte och jobbade mellan tre och åtta. Knappt att rösten orkade.

Det gick åt helvete på jobb idag. Stod och plockade i gången när en arbetskamrat körde förbi. remmarna på burarna fastnade i varandra så hans bur som var halvfull trillade ner och allt trillade ut eftersom vi både gjort fel för att vi egentligen ska spänna remmarna i burarna så hjälpte jag till för att återgälda min del av skadan. Men han blev skitförbannad och undrade vad jag sysslade med och inte stod längre in. Han svor på sitt hemspråk och slängde Creme Fraiche på hyllorna. Något jag hatar är att få skäll för något som jag inte gjort. Jag stod tillräckligt långt in för han kom förbi. Det var remmarna vi BÅDA felat på. Jag började koka av ilska och fortsätte plocka. Sa även till städaren att idioten slängt Creme Fraiche och vi enades om att han kunde plocka upp skiten själv.

Lite senare kom han och bad om ursäkt, accepterade lite motvilligt för även om han bad om ursäkt så tycker jag beteendet inte är ok. Städaren berättade sen att han sagt till honom att städa upp eftersig och svaret han fick var:
-Vet jag ingenting om!

Så frågan är om han bad om ursäkt för att han insett att det var minst lika mycket hans fel som mitt eller för att jag angav honom till städ och kunde säga till cheferna också.

Efteråt började jag åtminstone spänna remmarna för att inte hamna i samma situation igen. Han gjorde det inte och hamnade nog fan nästan i en liknande situation igen, men klarade sig den gången.

Tråkig söndag

Haft en skittråkig söndag. Vaknade redan vid 7 men lyckades somna om till 10.

Jobbade igår fram till tre och efter det så var det fotboll på dumburken som gällde fram till läggdags typ. Jag, farsan och Jocke såg Manchester City-Arsenal... skitmatch! Sen åt jag och farsan pizza till Tottenham-Manchester United, men farsan stack i halvtid samtidigt som Poffe kom över och var på partyhumör. Delade dock inte hans entusiasm utan längtade mer efter sängen. Vi såg dock ytterligare två matcher från spanska ligan istället. Poffe hade varit uppe ganska tidigt han också så han somnade på soffan. Fick dock iväg honom när jag började plocka undan och stänga ner allt. Orkade inte sitta upp tills han vaknade igen.

Idag har jag bara typ städat lite och pillat lite med min och Max webshop. Den lades lite på is när Max testade lyckan i London och jag fick jobba lite mer. Nu har man dock lite mer tid som kan läggas ner på det. Vad sägs om en teaser?


Filmrecensioner

Satt precis och läste lite filmrecensioner på en hemsida där folk kan lägga upp egna recensioner.  Roligt nog så är det nästan bara två stycken som lägger upp hela tiden och det är ingen skillnad på dom och de riktiga skitstövlarna till filmkritiker. Man höjer gärna gamla, annorlunda samt utländska (icke engelsktalande) filmer. Detta stör mig något enormt. Den är inte bra bara för att den är svartvit, annorlunda eller talar ett språk man inte förstår.

Quentin Tarantino är ett praktexempel. Han gör många annorlunda filmer och de flesta höjs till skyarna. Morsan älskar av någon anledning Death Proof, jag klarar inte av den. Jag tycker den är så fruktansvärt irriterande. Likadant känner jag med Kill Bill vol 1. Det blev nästan så att jag bildade en fruktan till hans namn på omslagen. Jag älskar dock när mina fördomar är fel, vilket visade sig i Inglourious Basterds. Åter till mitt problem med filmkritiker.

Jag hatar verkligen när de kan totalsåga en film för den innehåller för mycket USA-propaganda, CGI-effekter och för lite handling samt att den inte är unik nog. Så är fallet med filmen G.I. Joe - The Rise Of Cobra. Den är baserad på en toyline från 80-talet under namnet G.I. Joe: A Real American Hero. Toylinen blev sen även en tecknad serie i sann Transformers-anda. Där slogs G.I. Joe mot en terroristgrupp, Cobra. Handlingen gick oftast ut på att Cobra la beslag på ett massförstörelsevapen av något slag och Joe var tvungen att stoppa dom. Den nya filmen har samma handling, borde man begära något mer? Filmen är ju gjorde för fans och barn som sedan går och köper leksakerna, inte för några viktigpettrar som behöver bevisa sitt ordförråd.

Måste även tillägga. Fan vad jag har njutit av denna biosommar! Först Terminator Salvation på försommaren, sedan Transformers: Revenge Of The Fallen följt av G.I. Joe - The Rise Of Cobra. Sist, men kanske bäst: Inglourious Basterds. Var lite ful och tankade hem några andra sevärda filmer som dock kommer att kompenseras via köp på CDON senare. Baksmällan, en komedi i min smak. Blev jävligt sugen på Las Vegas efter att ha sett denna. Ice Age 3 tankade jag också hem, men fan va jag garvade. Tårarna rann! Jag är dock glad att jag tankade hem dessa filmer för biopubliken till såna här filmer är jävligt jobbiga jämfört med blockbusters.

En helvetes start på veckan

Jag får ju dock inleda med festen i helgen...

Kom dit vid 20-tiden och var då ensam kille.
-Alright! Tänkte jag, men där kom en hel del folk efteråt. Trevligt var det, tyvärr var man inte riktigt partysugen då tankarna gick på högvarv samt så var man lite blyg som vanligt. Det funkade bra ändå förutom att alla stack så tidigt. Emily blev ganska förbannad för detta. Man blev bjuden på nån dans/träff på lördagen efter hockeyn. Får se om inbjudan fortfarande gäller.

Igår gick hårddisken med Windows på sönder. Fick sticka till JME vid Mobilia och köpa en ny. Känns som nånting är fel fortfarande för datorn hänger upp sig några sekunde ibland. Inte ofta, men det är jobbigt ändå. Får hoppas det bara är nu ibörjan eller vänta tills Windows 7 släpps på riktigt.

Började följa True Blood i veckan. Fan vilken bra serie, men fy fan vad jävlarna på HBO är sjuka egentligen. Precis som med Rome är det mycket sex och naket om inte mer. Ingen censur alls, men ack så fängslande! Titta för fan!

Inglourious Basterds (2009)



Då var det även dags för mig att ta mig an denna förväntansfulla film. Hade tidigare endast fått lovord om denna film, men Tarantino är en väldigt ojämn regissör i mitt tycke. Jag precis som de flesta gillar Pulp Fiction, annars har jag svårt för Tarantinos filmer. The guy got balls, inget snack om saken. Filmregler gäller inte i hans filmer vilket jag gillar, men det innebär inte att det blir bra för det.

Filmen utspelar sig i naziockuperade Frankrike. Vi får följa två historier fram tills de knyts ihop i slutet. Vi får följa judinnan Shosanna som med nöd och näppe lyckas fly från judejägaren, SS-översten Hans Landa (Christoph Walz) som under falsk identitet planerar sin hämnd.


Hans Landa

I den andra historien får vi stifta bekantskap med löjtnant Aldo Raine (Brad Pitt) och hans mannar som sätter skräck i nazisterna på sitt eget brutala vis. På så sätt får de sitt smeknamn, The Basterds. Tillsammans med den tyske skådespelerskan Bridget von Hammersmark (Diane Kruger) planerar de en stor aktion mot Hitler.


Aldo Raine


Bridget von Hammersmark

Kan börja med att säga att jag blev positivt överaskad. Detta är nog den Tarantino-film jag gillar bäst. Christoph Walz gör en sanslöst bra prestation som den karismatiske Hans Landa. Han tycks hela tiden ha full kontroll på läget och får en på fall ständigt. Hans liknelse med judar och råttor är så övertygande så att det är skrämmande. Brad Pitt ger också ett gott intryck och en hel del skratt. Aldo Raines språkkunnighet kan ingen missa. Andra nämnvärda karaktärer är sergeant Donny Donowitz (Eli Roth) som älskar slå ihjäl sina offer med sitt baseboll-trä, samt den hyperstörde sergeanten Hugo Stiglitz (Til Schweiger). Diane Kruger är en fröjd för ögat.

Miljön är snygg, väldigt snygg. Du får verkligen en känsla av att det är Frankrike under början av 40-talet. Musiken är dock modernare med t ex David Bowie. Detta går faktiskt hur bra som helst. Att filmen inte alls stämmer överens med krigets verkliga händelser underlättar kanske. Finns det något man möjligtvis kan klaga på så är det handlingen. Handlingen som ni läst om ovan är väl inget att hänga i julgranen egentligen, men det är förmodligen inte meningen heller. Tarantino har lyckats göra det som film ska göra, att underhålla.

Rekommenderar denna varmt till alla som bara vill underhållas och inte letar efter moralkakor eller gripande historier. Den uppfyller sitt syfte och behöver verkligen inte göra mer. Den får fem amerikanska flaggor av fem möjliga.





Vad som händer runt mig just nu

Nu har det gått en vecka sen man fick reda på beslutet om terminalen. Det har varit ganska tungt på jobb, men inte så tungt som det kunnat vara. Folket på terminalen är jävligt duktiga på hålla humöret uppe, men ett par undantag. De har ju dock gnällt över saker och ting hela tiden så där är det inget större skillnad.

Fick följa med moster och familjen på fotbollsderby på Swedbank Stadion. Första gången man var där. Kändes faktiskt mindre på nåt sett än vad man ser på TV. Härlig atmosfär dock. Tifot var härligt att skåda. Matchen var motsatsen. Malmö var återigen bra, men ineffektiva. Såg matchen på Canal+ dagen efter. Såg faktiskt mig själv och de andra som ett par fläckar. Tacka Linus röda jacka för det. Tack vare den kunde jag se mig själv som en grå fläck!

Max kommer hem! För hans skull är det tråkigt att det inte gick vägen, men han fick en upplevelse som heter duga ändå. För egen del är det skönt för han har saknats. Dags att återinviga Singstar! Kanske redan på fredag om Max hinner hem och orkar. Vad sägs, Max?

På lördag blir det fest ute i Krågeholm. Synd att det krockar med fotbollen, men jag går hellre på fest. Tack för att man blev bjuden, Emily!

Blir hockey den 18:e, MIF möter Mora hemma. Första gången man besöker Malmö Arena, fan på tiden!

RSS 2.0