Tankar kring världsnyheten

Sverige drabbades i lördagskväll av terrorism. Det kunde gått riktigt illa med många dödsfall. Tur att självmordsbombaren var en klant och hans enda offer var har han själv. Två ljudfiler hade skickats till TT och sammanfattas så här:
rekonstruktion av meddelandet som självmordsbombaren skickade till TT
Källa: Aftonbladet

Först och främst är Lars Vilks en skam för mänskligheten. Visst är yttrandefriheten viktig, men hetsa en folkgrupp är bara fel. Jag hoppas inga oskyldiga dör bara för att gubbjäveln måste provocera.

Detta kan även vara gnistan som behövdes för att ge Sverigedemokraterna ännu mer inflytande i framtiden. Åkesson slickar sig säkert runt munnen just nu. Håller med Malin som inte tyckte det var konstigt att folk blir rasister. Vi är inte smartare än så. Folk förstår inte att Islam inte stödjer denna handling, utan tror att alla muslimer är svin som utan problem skulle kunna döda sig själv och andra för sin tro. Det handlar helt enkelt om hjärntvättning, vilket händer inom Kristendomen också.

Varför lever Osama Bin Laden fortfarande? Varför har han inte sprängt sig själv för sin tro? Förmodligen för att han inte är dum. Han manipulerar ju andra till att göra det. Precis som kristna pastorerna som i TV lurar naiva troende att skänka pengar.

Nu tänker med all säkerhet många: "Javisst, men dom är ju inte smarta i USA."

Redan förträngt det som hände i Knutby?


Detta är dock ett tydligt bevis på att religion är det farligaste vapen som finns. Detta påstås även i filmen The Book of Eli. Jag rekommenderar varmt Religulous, kanske den mest underhållande dokumentären jag sett. Tack till Max som tipsade mig om den.

Det dröjde även inte länge innan korkade statusinlägg började dyka upp på Facebook:
"Nu ska era barn, döttrar och systrar dö – det är dags att avveckla mångkulturen" Effekterna av det mångkulturella samhället blir allt tydligare, Svenskar - välkomna till framtiden!! Sätt detta på din status om du sörjer Sveriges undergång
När var det mångkulturen som orsakade terrordådet? Vad är det för svenskt som försvinner? Forminnen? Intresse för historia kommer alltid finnas oavsett religion och kultur, men när blev det kultur istället för historia? Midsommar då? Jag förstår att Sverigedemokraterna är oroliga att midsommar försvinner. Jag har firat det så länge jag kan minnas, men det är nu nästan ett halvår sen sist. Klart man är orolig! Julafton? Julafton firas ju bara i Sverige och vem vet, det kanske inte firas i år? Eller nä, vänta. Julafton firas ju världen över där kristendomen finns. Det handlar dock inte så mycket om kristendomen längre utan mer om tradition. Det står ju inget om någon julbock eller tomte i bibeln. Visserligen var den röda tomten ett "svenskt" påhitt, men den röda tomten skapades för det amerikanska företaget Coca-Cola. Kalle Anka på julafton är ju också tradition, men inte skapat i Sverige. Ska vi återinföra julbocken eller den gråa tomten och ta bort Kalle Anka för att göra det mer "svenskt" eller är julafton redan förlorad kanske?

Rasism och extremism finns i alla former och är aldrig bra. Du måste inte vara vit för att vara rasist och du måste inte vara muslim eller Sverigedemokrat för att vara extremist. Glöm inte detta!

RSS 2.0