Piratebay-rättegången

Satt precis och läste på Aftonbladet att domaren i Piratebay-rättegången var medlem i Svenska Föreningen för Upphovsrätten. Killarna från Piratebay var alltså dömda sekunden de gick in i rättsalen. Visst nu tänker kanske vissa att han var kanske opartisk i sitt dömmande, men det tvivlar jag starkt på då han tydligen även var iblandad i razzian mot Bahnhof 2005. George Orwells "1984" är snart här. Fan va förbannad jag är. När ska vi vanliga döda börja göra något åt saken när giriga politiker, domare och nöjesbolag gör som de själva vill? Jag är så arg att jag är glad att den dära jävla giriga fjollan Per Gessle inte satt precis bredvid mig just nu. Våld löser ingenting, men vissa skulle fan behöva en ordentlig spark i röven!

Nåja har väl skrivit av mig lite nu. Sitter iallafall vid datorn och är sjuk eller något... Tänker inte nämna vad som är fel på mig, de närmsta vet. Kul är det iallafall inte... Eller kanske lite haha... Men inte om du är fisförnäm!

Ett problem jag hade när jag flyttade var att jag hade väldigt många dvd-filmer. Hade nog fyra stycken fulla bananlåder. Jag köpte två snygga vitrinskåp till filmerna, men jag trodde inte det skulle räcka så jag tog med mig min gamla DVD-hylla och även min brors som han inte hade nån större användning av egentligen samt köpte jag en till på IKEA. Till min stora förvåning så räckte vitrinskåpen precis och de resterande tre hyllorna har typ stått tomma sen jag flyttade hit. I onsdags var jag dock tvungen att börja flytta över lite filmer till hyllorna när jag plockade undan nya filmer som låg framme. Lär få göra mer plats imorgon när nya boxar anländer. Ska lägga upp bilder på hyllorna imorgon så ni får se. Några av er har redan sett bilder på vitrinskåpen på Facebook, men nu får väl ni andra oxå ta del av det. Tror jag även kommer börja skriva på engelska i kommande inlägg på begäran av släkt och vänner i Australien.

IPRED-lagen

Fick för ett tag sen ordern från Johan att skriva i bloggen, äntligen har man något vettigt att skriva av sig om.

IPRED-lagen trädde i kraft första april och sedan dess har jag nog fan tankat hem mer. Anser fortfarande som jag alltid gjort att jag kan sova gott om nätterna ändå. Jag är en stor filmfantast. Älskar film och serier. När jag började ladda hem så ägde jag nog 2-3 st dvd-filmer... idag har jag nästan 300 och då snackar vi lagligt köpta filmer. Nerladdningen har verkligen inte förminskat mitt inköp av film, snarare tvärtom. Sommaren när Jason X skulle ha premiär så tankade jag hem alla Fredagen den 13:e-filmerna och såg dom alla. Det var första gången jag såg filmerna. De är egentligen inte bra, men jag fastnade för Jason och äger idag alla som gjorts utom två. Den ena har inte kommit ut än men är bokad. Den andre finns inte i svensk utgåva. Hade det inte varit för fildelningen så hade jag inte ägt dessa filmer. Likadant var det med Terror på Elm Street-filmerna, nu har jag hela boxen.

Nåt som jag aldrig kommer köpa igen är skivor. Senaste skivan jag köpte var The Offsprings Splinter, har deras flesta skivor för jag gillar bandet helt enkelt. Deras senaste har jag inte köpt för jag blev så missnöjd när jag laddade hem den och lyssnade, men faktum är att jag tankade även hem Conspiracy of One och Splinter innan jag köpte dom. Jag vill ju inte köpa grisen i säcken. Annars brukar det bara finnas 1-2 bra låtar på en skiva, vem vill lägga 200 kr på det? iTunes och liknande program har blivit ett ganska bra svar på det problemet, men jag lägger inte 10-20 kr på en låt som kanske inte har en kvalité jag önskar. Mitt ex köpte hem låtar från CDON och jag gillade varken kvalitén eller formatet som hon fick dom i. Nu är inte alla som jag då, men jag tycker att man kan gott köpa en film om man tycker den är bra och man kan gott även stödja artister man tycker är värda det. OK jag kommer nog köpa nån skiva till men tro inte att det är någon svensk artist!

Då kommer vi till dagens kultursamhälle. Jag har hört många gnälla över att det bara görs remakes på gamla filmer t ex King Kong, The Day Earth Stood Still m.m. Har folk helt glömt bort musikbranschen? Finns där inte nåt gammalt från ett svenskt band i Madonnas "Hang Up"? Har inte The Who redan gjort en låt med exakt samma text som heter Behind Blue Eyes? Finns där inte rätt mycket remakes i musiken också? Där har man dock ett finare ord för det: Cover. Borde man verkligen kräva betalt för nåt någon annan redan skapat? Nä Nöjesbranschen är inga finlirare dom heller. De har sina lik i garderoben. Men i dagens samhälle gäller det att ha två saker, inget mer: Kontakter och pengar. Girighet och avundsjuka är nog fan de största sjukdomarna i världen.

Förändring

Tänkte väl inleda lite om min dag...

Fick ett ryck och städade lägenheten  (behövdes) sen såg man Häcken-MFF på tv. Skönt med en bra start i år. Sen tog jag mina inlines och körde till Poffe och grillade. Tänkt att vi skulle bli ett par stycken, men slutade upp med BonnAnna, jag och Poffe. Men de var inget fel med det. Mina inlines invigdes nyligen och det är ruskigt skönt att få köra igen. Tog en runda runt hela Svedala när jag kom hem från grillningen. Ångrar litegrann att jag tog den runda jag tog för jag började minnas tillbaka till tiden med Stephie. Vi var ute och gick den rundan en hel del under tiden hon bodde i Svedala.

Man minns när man tog henne förgivet, hennes lögner... ja allt kom tillbaka som en jävla käftsmäll. Önskar bara att jag kunde släppa allt, men det känns fortfarande så bittert att man var så lättlurad... eller ja, man kom ju på allt tillslut. Dock inte på ett sätt man är direkt stolt över, men jag ångrar inte det med tanke på vad jag fick reda på.

Blev väldigt osäker efter det och litade inte riktigt på tjejer. Gällde även Emelie som jag började gilla. Hon tog det dock med ro och förstod mig på en nivå inte många gör. Evigt tacksam för allt hon gjort för mig och det hoppas jag hon vet. Synd att man tappat kontakten bara...

Nu har det hänt igen att man "hittat" en intressant tjej. Hennes personlighet slog undan benen på mig utan förvarning. Har chattat med henne i ett par månader nu tror jag och det känns skitbra. Ingen oro alls eller något. Den gamle Alex är verkligen påväg tillbaka. Nu är det jobbiga att man inte vet vad hon tycker och tänker om en. Kan vara rena motsatsen till vad man hoppas på, men hon skriver till mig så det värsta borde ju inte vara ett alternativ, right?

Nu till nåt helt annat...

Efter ett par månader i lägenheten så kände jag mig väldigt ensam, efter att ha haft kusiner och föräldrar i nacken på en stup i kvarten för att plötsligt sitta ensam dag ut och dag in. Man var väl inte van vid situationen. Efter ett tag så insåg jag ändå att det är skönt att inte behöva anpassa sig efter någon. Tyvärr så har jag kommit på andra tankar. Saknar någon att verkligen tycka om. Inte nödvändigtvis en sambo, men någon som man kan prata om allt med, mysa med... ja you name it. Behöver iallafall någon form av förändring i mitt liv.

RSS 2.0